18/2/11

Το Μαγικό Πέρασμα στο Άγνωστο



It is not what you do, but what you stop doing that matters.
Nisargadatta Maharaj


Αναμνήσεις. Παρελθόν. Δεσμά.
Αλυσσιδες αόρατες σε δένουν σε γεγονοτα παρελθοντικά, σε έργα που πρωταγωνίστησες, συμμετείχες έστω, αν και σκηνοθέτης τους δεν ήσουν. Ούτε σεναριογράφος. Δέσμιός τους ακόμα κι ας έχουν περάσει χρονια, αιώνες ίσως. Είναι ανυπαρκτα πια και άνευ υποστάσεως. Δεν υφίστανται πια όμως είναι ζωντανά ΜΕΣΑ ΣΟΥ και καλοθρεμμένα κιόλας. Απο σένα , μια κι ΕΣΥ τα τρεφεις έχοντας ακόμα, στραμμένη την Προσοχή ΣΟΥ, τη σκέψη Σου, το συναισθημά Σου, δηλαδή όλη Σου την ενέργεια σ' αυτά. Στο τώρα είσαι νεκρός ή εστω ημιζώντανος, αυτοματοποιημένος στην καθημερινότητά σου, γεμάτος θυμό, νεύρα, ονειροφαντασίες και γεμάτος απόλαυση, ίσως αλλά...χαμένη στο πουθενά.
Φυλακισμένος σε μια φυλακή που μονος σου εφτιαξες και πεταξες και το κλειδί.
Μέσα σου το γεγονος, επωδυνο συνηθως συναισθηματικα ή και σωματικά "ζει", τρεφεται από σένα τον ιδιο. Αναπτυσσεις ενα καρκινωμα.Ένα υπερτροφικό τέρας που ενεργειακα τρεφεται απο σένα και δημιουργημά σου είναι. Απιστευτο? Κι όμως είσαι Ζόμπι του εαυτού σου. Καταναλωνεις όλη σου την ενεργεια στέλνοντας την μεσω αυτης της αόρατης κλωστουλας στο παρελθοντικο γεγονός. Αυτορουφιέσαι. Εσύ, ρουφάς εσένα. Αυτοπεθαίνεις.

ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

ΟΛΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Η ΣΚΕΨΗ

ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ


Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΥ


ειναι στραμμενη εκει.

Ασυνείδητα γίνεται η διαδικασία αυτη αλλά μόνο Συνειδητά μπορείς να απεμπλακείς , να αποδεσμευτείς απο αυτήν.

 Μόνο Συνειδητά.

 

Όσο δεν έχεις Επίγνωση της διαδικασίας αυτής , ζεις εν αγνοία σου στην ΄Αγνοια, ζεις ήδη "νεκρός".




  • Γύρνα πίσω. Φέρε το γεγονός, όλη την ιστορία στο μυαλό σου. Παρατηρησέ την . Ξαναζήστην.  Κοίτα το "θέμα της ιστορίας", όλο, απο την αρχή. Αλλά ως Παρατηρητής, αποστασιοποιημένα και "ψυχρά". Ξαναβίωσέ το αλλά "απ' έξω". Με αυτόν τον τρόπο το Κατανοείς αλλά όχι πια ως συμμετέχων, ως δρων μέσα σε αυτό. Ψυχρά και ψυχραιμα. Κι έπειτα
  • ΣΒΗΣΤΟ. Έτσι θα χάσει τη δυναμη που έχει πάνω σου, η οποία είπαμε δυναμη είναι ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. H προσωπική σου Δύναμη έχει παραδοθεί από σενα σε κατι Α ΝΥ ΠΑΡ ΚΤΟ.  Το γεγονός ως γεγονος, είπαμε, και ανευ υποστασεως ειναι και ουδετερο ειναι. Αν θες αποχαιρέτα το να πάει στην ευχή κι εχει ήδη φυγει μεσα απο σενα αυτο που χρόνια κουβαλαγες, σαν τον Σισυφο κάπως.  
Ανακεφαλαίωση το λένε οι καστανεντικοί. Αποδεσμευση απο το παρελθόν και σβήσιμο της προσωπικής ιστορίας. Δεν υπάρχει πλέον προσωπική ιστορία. Δεν αφήνει ίχνη πια. Κι είσαι ελευθερος απο αυτήν.
Την πληρη αποστασιοποίηση του Παρατηρητή και  της advaita vedanta μου θυμίζει, επίσης. "Πρόσεχε πού στρέφεις την Προσοχή και το νου σου". Μην πω δηλαδή  πως ο Καστανεντα advaita vedanta μελετούσε και σηκωθεί το Πνεύμα του κι αρχίσει και με κυνηγάει σε μορφή αετού, γερακιού ή άλλου πτηνού.(μη ξεχνάμε πως κι εμείς φτερωτά μεγαλειώδη άπλάσματα είμεθα αλλά κατηγορίας μεγαλειωδών Εντόμων....οπότε.....σσσσσ...μη και είμεθα ανίεροι και μας κυνηγαει όλο το σύμπαντο μαζι με τους μάγους του κιόλας....)

Λύνεται, λοιπόν, άλλο ένα απο τα δεσμά που σε κρατούν ακινητοποιημένο και δεν ζεις αληθινά στο όποιο εδώ και τώρα βρίσκεσαι.
Κάθε πρόβλημα του παρελθόντος μας κρατά ακινητοποιημένους. Είναι ένα λεπτό νήμα, μια λεπτη  αλλά, ενεργειακά,  πανίσχυρη κλωστή που σε "κρατά" μαρμαρωμένο κι ούτε καν χαμπαρι δεν το έχουμε πάρει. Είπαμε, Ασυνείδητα γίνεται η λειτουργία αυτή.
Αν θες να κάνεις το επόμενο βήμα (έστω κι αν στην αρχή σαν τρεμάμενο να είναι το ποδαράκι σου....), αυτά τα δεσμά πρεπει να κοπούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

 ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Στρέφοντας την Προσοχή σου κάπου όλη η ενέργεια σου, όλο σου το Είναι βρίσκεται εκεί που είναι στραμμένη η Προσοχή σου, είπαμε.
Επιλέγεις λοιπόν.

Θέλεις να είναι η Προσοχή σου  εκεί, Εδώ ή παραπέρα?
(Αφού επιλέξεις όμως Συνειδητά μετα  παρακαλώ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ!
Επελεξε ό,τι επιλεξεις αλλά δέξου και τις όποιες "συνέπειες".
Ανάσα Ελευθερίας ή Ενταση?
Αλλά όχι γκρίνια...βολευει, το ξερουμε αλλά στοπ!)


Shamanic chant: Heal the Soul


Sacred Spirit -Native American Music

7 σχόλια:

Margo είπε...

Γκρίνια stop!!!!
Χαχαχαα είσαι τρομερή πεταλούδα σπάνια και καθόλου εύθραυστη!
Οι φτερούγες σου είμαι σίγουρη πως είναι πολύ δυνατές και μπορούν να σε πάνε μακρυά.
Η προσοχή μας λοιπόν στην κινητήρια δύναμή μας και καλά ταξίδια!

Σε γλυκοφιλώ:)

kelly alamanou είπε...

It is not what you do, but what you stop doing that matters.
Nisargadatta Maharaj


Παλι ακριβώς ότι έπρεπε να διαβάσω σήμερα το πρωί!!

Να έχεις μία πολύ όμορφη μέρα καλή μου.

delta είπε...

Δεν είναι δυνατόν να διαγράψεις κάτι που έγινε. Το παρελθόν δεν αλλάζει και καλώς δεν αλλάζει. Το παρελθόν είναι η ιστορία μας και η ιστορία μας διδάσκει. Μας διδάσκουν και οι επιτυχίες μας και τα λάθη μας όταν κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτό που μπορείς να διαγράψεις σίγουρα είναι την επίδραση που έχει το γεγονός επάνω σου. Κατανοώντας ότι είναι πλέον παρελθόν και ζώντας συνειδητά και απόλυτα την παρούσα στιγμή.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.
ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Αγκαλιά και το παρελθόν μας γιατί είναι κομμάτι μας..και ας είναι μέτρον σοφίας για το μέλλον..
ΚΑΛΈς ΑΠΟΚΡΙΈς !!! Φτερένια μου!!!!

Καλυψώ είπε...

εχω ενα γλυκο μυστικο..
ειναι ενας θησαυρος ομορφος
μια νυχτα ψελισε λογια μαγικα
και οτι περασε..χαθηκε στην ληθη..

Την καλημερα μου Θεα του Χαους
Λενε σημερα γιορταζουμε
μα καλυτερα να γιορταζουμε καθε μερα
ΤΗΝ ΖΩΗ...αγαπη πολυ σου εχω
εσενα και τις απο πανω μου Πελλας της γλυκειας..

ματσα μουτσα!

Iptamenos Ollandos είπε...

κλαπ, κλαπ, κλαπ!
Έτσι θα ήθελα να το πω και εγώ αλλά δεν είμαι ...πεταλούδα :)

Υπόκλισις.

ΥΓ. Το παρελθόν είναι για να μας διδάσκει λέμε συνήθως, αλλά πως μπορεί ποτέ να μας φανεί χρήσιμο στο τώρα; Άλλες οι καταστάσεις, άλλοι και εμείς...