18/1/12

Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ - ΑΙΒΑΝΧΩΦ



 "Ο άνθρωπος ζει μέσα στον Κοσμικό οργανισμό, αποτελεί μέρος του, είναι ένα κύτταρο αυτού του γιγαντιαίου σώματος, που είναι το σώμα του Σύμπαντος. Ό,τι κι αν θέλει, ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να αποχωριστεί απο αυτό το σώμα. Από αυτό δέχεται τη ζωή και όλα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να επιβιώσει: την τροφή, το νερό, τον αέρα, το φως. Αν η συνείδησή του δεν συμμετέχει σ' αυτή την πραγματικότητα, αποκόβεται , κατά κάποιον τρόπο από αυτόν τον οργανισμό και στερείται αυτή τη ζωή, αυτό το στήριγμα.
Εδώ και αιώνες εκπαιδεύουν τόσο άσχημα τους ανθρώπους.Δεν τους έμαθαν ποτέ ποια θα έπρεπε να είναι η συμπεριφορά τους απέναντι στη φύση, απέναντι σ' αυτό το κοσμικό σώμα του οποίου αποτελούν μέρος.
Φέρνονται απρόσεχτα, άξεστα. Δεν προσέχουν ούτε τις πράξεις, ούτε τα συναισθήματά τους, ούτε τις σκέψεις τους κι έτσι βάζουν τη δυσαρμονία μέσα στον Κοσμικό οργανισμό, κι αυτός, με τη σειρά του, προσπαθεί να υπερασπίσει τον εαυτό του, δίνοντάς τους μερικά καλά μαθήματα.
Ναι, οι άνθρωποι δεν εκδηλώνουν ούτε φρόνηση, ούτε αγάπη, ούτε σεβασμό, ενοχλούν κάτι μέσα στη λειτουργία του Παγκόσμιου σώματος, μοιάζουν μ' έναν όγκο σε κάποιο σημείο αυτού του σώματος.
Και τι γίνεται με τους όγκους γενικότερα? Ο χειρούργος τους αφαιρεί.....
Την ημέρα που ο άνθρωπος θα σταματησει να ενοχλεί το σώμα του σύμπαντος, τότε θα αποκτησει την υγεία του, την ομορφιά του, τον πλούτο, την ευτυχία.
Οι άνθρωποι έχουν κατορθώσει να βάλουν λίγη αρμονία μέσα στις οικογένειές τους, στις πόλεις τους και ανάμεσα σε ορισμένες χώρες, επειδή κατάλαβαν ότι είχαν συμφέρον να το κάνουν. Είναι όμως, για εγωιστικές αιτίες που το έχουν κάνει, κι αυτές δεν εκδηλώνουν μια πραγματική κατανόηση της αρμονίας.
Πρέπει, τώρα, να αναζητήσετε την αρμονία από αγάπη για την αρμονία, από ανάγκη για την αρμονία, από ανάγκη να μπείτε μέσα στην παγκόσμια συμφωνία.Γι' αυτό οφείλουμε να φροντίζουμε κάθε μέρα να εναρμονιζόμαστε με το σύμπαν. Το να εναρμονιστεί κάποιος, σημαίνει να ανοιχθεί και αυτό το άνοιγμα είναι η προυπόθεση για να διεισδύσουν μέσα σας οι φωτεινές δυνάμεις."

 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ-  Omraam Mikhaël Aïvanhov



AΝΤΑΛΛΑΓΗ - Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ- ΑΙΒΑΝΧΩΦ

7 σχόλια:

tafto είπε...

WOOOOOHHHHHH

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

Your enthusiasm, my Joy Tafto!
have a nice day!

Unknown είπε...

Αρμονία!!!
Νιώθω πως γι'αυτήν έχουμε γεννηθεί .. μόνο που μας εντυπωσίασε περισσότερο η λέξη "ευτυχία" και .. παραστρατήσαμε

φιλί .. μεγάλο

η Γοργονα mare mare είπε...

Πεταλουδίτσα μου,χαίρομαι που μας θυμίζεις κάτι βαθειά ξεχασμένο αυτή την εποχή!!
Σε ευχαριστούμε!!
Σε φιλώ γλυκά!!

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

Αυτό αισθάνομαι κι εγώ Μeggie..πως κατα τας υποδειξεις του κοινωνικου προγραμματισμου μας
κολλησε η βελονα στο ευτυχια κι αλλη ευτυχια κι αλλη ευτυχια...
Πιστευω πως κάποια στιγμη θαπρεπε να ξαναερμηνευσουμε τις λεξεις , τις σημασιες και τις εννοιες γιατι με όλον αυτον τον θειστικο και μη πλουραλισμο αποψεων χασαμε και το δεντρο και το δασος...
φιλακια πολλα!
συγνωμη για την τοοοσο καθυστερημενη απαντηση, τα μαγικα καζανια της καθημερινοτητας με καλουσαν...

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

Να μην με ευχαριστειετε καθολου Γοργονα μας!
Εγω σας ευχαριστω πολύ για την γλυκιά σας παρουσία εντος κι εκτος ιντερνετιου!
καλημερα!
Συγνωμη που εξαφανιστηκα αλλα να εμφανιστηκα πάλι!
φιλακια πολλα και στον ποιητη σας!

Unknown είπε...

Μ'ΑΡΕΣΕΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ , ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΕΣ-ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΤΟ ΑΥΡΙΟ!ΦΊΛΙΑ