1/2/11

Αγάπη και Σεξουαλικότητα





Υπάρχει μία έμφυτη κοσμική ενέργεια, ή μάλλον υπαρχει Η εμφυτη κοσμικη ενεργεια-Μια ειναι όχι πολλές-, που παίρνει αυτή ή την άλλη όψη ανάλογα με το όργανο μέσα από το οποίο εκδηλώνεται. Η ζώσα Πνοή που μας "ζει" μέσω της αναπνοής, εισπνέοντας και εκπνέοντάς την.
Το τσι των Κινέζων, κι για τους Ιάπωνες, πράνα για τους Ινδουιστές, άγιο Πνεύμα για τους Χριστιανούς. Η ζωτική ενέργεια που δινει στα πάντα ζωή. Διαμέσω του εγκεφάλου γίνεται νοημοσύνη και λογική, διαμέσου του ηλιακού πλέγματος (ή κέντρο Χάρα για τους Ιάπωνες) γίνεται αίσθηση και συναίσθημα.Περνώντας απο το μυικό σύστημα γίνεται κίνηση , κι όταν περνά απο τα γεννητικά όργανα γίνεται έλξη για το άλλο φύλο.
Αλλά είναι πάντα η ίδια ενέργεια.
Πώς ο ηλεκτρισμός περνώντας από μια λάμπα γίνεται φως, απο μια ηλεκτρική εστία γίνεται θερμότητα, μέσα από έναν μαγνήτη γίνεται μαγνητισμός, μέσα από έναν ανεμιστήρα γίνεται κίνηση? Κάπως έτσι λειτουργεί κι η κοσμική ενέργεια.


Η σεξουαλική ενέργεια λοιπόν, έρχεται από πολύ "ψηλά", από το ίδιο το σύμπαν, από αυτό που Πάντα Ηταν και θα Ειναι Εκεί.
Προκαλεί αισθήσεις, επιθυμία προσέγγισης, ερεθισμό αλλά δεν είναι απαραίτητο σε όλα αυτά να υπάρχει και αγάπη. Μπορεί να είναι καθαρά σεξουαλικότητα κι έτερον ουδέν.


 Η αγάπη αρχίζει , όταν αυτή η ενέργεια αγγίζει συγχρόνως κι άλλα κέντρα στον άνθρωπο: την καρδιά, τον εγκέφαλο, την ψυχή και το πνεύμα. Τότε, αυτή η έλξη, αυτή η επιθυμία που έχεις για να πλησιάσεις κάποιον, φωτίζεται από σκέψεις, συναισθήματα, από μια γεύση αισθητική.
Η αγάπη είναι σεξουαλικότητα αλλά πλατιά, φωτισμένη, μεταμορφωμένη. Η αγάπη έχει τόσους βαθμούς κι εκδηλώσεις, ώστε δεν μπορουμε ούτε να τους απαριθμήσουμε, ούτε να τους ταξινομήσουμε.
Η σεξουαλικότητα.....η αγάπη.....δεν είναι , λοιπόν, παρά θέμα βαθμού.



Η σεξουαλικότητα είναι θεικής καταγωγής αλλά όσο το ανθρώπινο ον δεν ξέρει να αυτοκυριαρχείται , οι εκδηλώσεις του δεν είναι καθόλου θείες. Μπορεί να σε οδηγήσει να επικοινωνήσεις με ανώτερους βαθμούς της κοσμικής δύναμης, να επικοινωνήσεις με ουράνιες περιοχές -αυτή είναι η αγάπη-. Μπορεί όμως, όταν είναι καθαρά εγωκεντρική και το άτομο αναζητά μόνο την απόλαυσή του κι ανακούφιση από την ένταση της σεξουαλικής επιθυμίας, να οδηγήσει σε μεγάλη σκληρότητα ακόμα και σε κτηνώδεις, ζωώδεις εκδηλώσεις.
Είναι η φύση που σπρώχνει τα πλάσματα να έλκονται, να μαγνητίζονται ο ένας από τον άλλον. Αν άντρες και γυναίκες έμεναν ψυχροί στην παρουσία του άλλου φύλου, αν είχαν απαλλαχτεί από παρορμήσεις κι ένστιγκτα, θα έφτανε το τέλος της ανθρωπότητας.


Mεταξύ της αγάπης και της σεξουαλικότητας δεν υπάρχει διαφορά στις εξωτερικές εκδηλώσεις: ίδιες χειρονομίες, ίδιες αγκαλιές, ίδια φιλιά-στον εξωτερικό παρατηρητή των εκδηλώσεων αυτών.
Αλλάζει, όμως, η αίσθηση των εκδηλωσεων αυτών σε αυτον που την αισθάνεται.
Και , επίσης, η διαφορά είναι ποιά κατεύθυνση παίρνουν οι ενέργειες αυτές.
Όταν μας σπρώχνει ο αισθησιασμός, δεν ασχολιόμαστε με το άλλο πρόσωπο, όταν το αγαπάμε, σκεφτόμαστε, προπάντων, να το κάνουμε ευτυχισμένο.
Σεξουαλικότητα κι αγάπη, λοιπόν, δεν διαφέρουν τόσο στο φυσικό επίπεδο όσο στο αόρατο, στο ψυχικό, στο πνευματικό.

Σκέψεις κι αποσπάσματα από τα βιβλία "Η σεξουαλική δύναμη ή ο φτερωτός Δράκοντας" και "Αγάπη και σεξουαλικότητα" του Omraam Mikhael Aivanhov





Omar Faruk Tekbilek - I Love You!

14 σχόλια:

φτερό στον άνεμο... είπε...

Ξέρεις τι μου άρεσε περισσότερο από όλα πεταλουδίτσι μου?
Η μουσική! Μαγική!

Όσο για τα υπόλοιπα, είναι όλα πολύ σοφά και σωστά και άγια αλλά, θυμάσαι σε μια ταινία τη σκηνή με τον Κωνσταντίνου και το προφιτερόλ που θέλει να παραγγείλει και δεν ξέρει πώς το λένε; Τότε ο άλλος που γνωρίζει πολύ καλά αρχίζει να του το περιγράφει και ο Κων. λέει: όχι, δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω....
Ε, κάπως έτσι...
Φιλάκια :)

i am love είπε...

πολύ ωραίο :)))

delta είπε...

Είναι πάρα πολύ ωραίο και διαφωτιστικό το απόσπασμα του Aivanhov. Αρχίζει σιγά – σιγά πλέον να γίνεται κατανοητό στον πολύ κόσμο τι σημαίνει σεξουαλική ενέργεια, τι είναι η κουνταλίνι και πως η ενέργεια αυτή ενεργοποιεί ανεβαίνοντας τα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου. Ο στόχος είναι η αποφυγή των διαρροών αυτής της ενέργειας και η ενεργοποίηση των ανώτερων κέντρων. Ο αποφυγή των εγωιστικών συναισθημάτων , ο περιορισμός της εκροής της κουνταλίνι από το πρώτο και δεύτερο τσάκρα καθώς και το βίωμα ανώτερων συναισθημάτων όπως η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η συμπόνια κλπ βοηθάει την ενέργεια αυτή να ανέλθει στα υψηλότερα τσάκρας και γεννάει έναν καινούργιο, περισσότερο πνευματικό άνθρωπο. Στην άνοδο αυτή μπορούν να συνεισφέρουν τεχνικές της τάντρα και της κουνταλίνι γιόγκα.

φτερό στον άνεμο... είπε...

Τι είναι η Κουνταλίνι ρε παιδιά??

την κουνταλίνι μου μέσα γαμώτο......

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

η μαγικη η μουσική μαγικος κι ο συγγραφεας των αποσπασματων, Φτερουδι!
το παραδειγμα με το προφιτερολ τελειο!
όμως φτερο,ηξερε τι ζητουσε ο πρωταγωνιστης της ταινιας κι ας μην θυμοταν ακριβως το ονομα του γλυκου...
ωραια τα λενε οι συγγραφεις όμως αν δεν τα διαβασουμε, εστω, πως θα ξερουμε κι εμεις ότι υπάρχουν όλα αυτα για τα οποια μιλαει ο Αιβανχωφ?
ε φτερο μου?
στα ευχομαι ολα, μα ολα οσα επιθυμεις αλλά αν δεν "κινηθουμε" κι εμεις, την "πορτα" μας δεν θα την χτυπησει κανεις, νομιζω....
καλημερα!
Υ.Γ παρε κι άλλη μαγικη μουσικη:
http://www.youtube.com/watch?v=uXI8aGsCFsg&playnext=1&list=PL8767F283B18DBC81

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

ευχαριστω i am love αλλά απλά ο Αιβάνχωφ ειναι πολυ ωραίος, μαγικος θα έλεγα...
καλημερα!

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

τον Αιβανχωφ πριν λιγο καιρο τον "ανακαλυψα" αλλά με εχει συναρπάσει η σκεψη.Ειναι πολυ αυστηρός κι ειναι μερικες φορες, σα να κουναει το δαχτυλο και σε μαλωνει για το ποσο αμελης και ασυνειδητος εισαι. Αξιζει να διαβαστει κατα τη γνωμη μου.
Για τα πολυ ενδιαφεροντα στα οποια αναφερεσαι στο σχόλιο σου
θα προτεινα να γραψεις ενα κειμενο περι των τσακρας και πως ανεβοκατεβαινει η ενεργεια κι ολα αυτα τα σχετικα με τα τσακρας.Πάντα με μπερδευαν λιγακι οι εννοιες αυτες.
Για να επανερθω στο συγγραφεα, να αναφερω πως το εντυπωσιακοτερο απο ολα-ιδιαιτερα στο "αγαπη και σεξουαλικοτητα" ειναι η διασταση της ιεροτητας που δινει σε όλες τις εκφανσεις της ζωης.
Με εχει αγγιξει βαθια και για αυτο αποφασισα να γραψω για αυτον.
Σπουδαιος.
Και γνωριζεις κι εσυ κι ολοι οι φιλοι μου πώς σπανια μιλουσα με ενθουσιασμο για "δασκαλο".
καλημερα

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

η ζωτικη σεξουαλικη ενεργεια ειναι Φτερο
αλλά ο Δελτα θα σου πει πιο πολλες λεπτομερειες.
φιλακια!

kelly alamanou είπε...

Μαλιστα! Εξαιρετικό το απόσπασμα.

φιλιά στελνω.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Κοσμική ..συμπαντική ενέργεια είναι αυτό το αρχέγονο στη φύση για να αναπαραχθεί και να υφίσταται..σε όλες τις μορφές της..όπως λέει και ο Aivanhof!!
H σεξουαλική ενέργεια μέρος αυτής της συμπαντικής ενέργειας αυτόνομη δεν περιέχει συνάισθημα είναι ενστικτο που λειτουργεί συμπαντικά..
Οταν όμως ΕΝΕΧΕΙ ψυχή..από το "θείο" μέσα στον άνθρωπο γίνεται ΦΩς!!
Αυτ'η η πανάκριβη στιγμή της ένωσης..της μέθεξης..της γνώσης..της εκτόπισης του εγώ..
σου χαρίζει πνευματική ανάταση..αγάπη δίχως όρια και ορκίζεται αθάνατη μέσα στην θνητή αμοιβαιότητα...
Δεν τον ήξερα τον ΑIVANHOF; Ευχαριστώ για αυτή την γνωριμία!!
Καλημέρες!!!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Που είσαι μωρε φτερωτό..ξεμυαλισμένο..Αιβανχοφικό..έντομοοοοο!!!
Σταμάτα λίγο τις βόλτες σου φουρφουρίζοντας και στραφταλίζοντας...χαχαχα!!
ΕΔΩ ΓΗ!!
Καλημερεεεες!!!!

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

Ό,τι έχω διαβάσει απο τον Αιβάνχωφ είναι κορυφαίο.Τωρα διαβαζω τη δυναμη της σκεψης.
Στον προτεινω ανεπιφυλακτα.Κατα έναν μοναδικο τρόπο ταιριαζει με τον Nisargadattata.
good morning to you too!

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

τι να πω εγω Ιλυς μου μπροστα στα ποιητικά σου λόγια?
ε
τίποτα δε λέω!
Υ.Γ το φτερωτον έντομον τρεχει αλλά....φτανει!
όλα καλά εδω εως κάλλιστα!
φιλακια πολλά στον (ιερό )
Βορρά!.
(Πέλα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ)
καλη σου μέρα!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Ooooυυυφφ!!! τώρα ησυχασα...άνοιξη οσμίζομαι..ανοίγω..ανοιγμα..εεε;;; :)